Eau de Cologne 4711 Tosca DPI 118

Productnr.: DPI 118

€ 265,00
Aangezien de goederen uit een privé verzameling worden verkocht, worden deze zonder BTW geleverd.Verzendkosten worden afzonderlijk opgegeven., excl. levering

Beschrijving

Een verzegelde nog volle doos met 6 flesjes Eau de Cologne 4711 TOSCA 1206 ca 50 cm3 uit eind jaren dertig.

Bij een aantal flesjes zal de inhoud na zoveel jaren (gedeeltelijk) verdampt zijn. Gelet op het gewicht van de doos, vergeleken met een lege doos en vol flesje zal ongeveer 80 % van de inhoud van de flesjes aanwezig zijn. Uiteraard onbekend hoe de verdeling over de 6 flesjes er uit ziet.

Eind jaren 1880 werd de naam 4711 aan "Keuls water" gegeven, afgeleid van het adres van de fabriek : Glockengasse No. 4711 in Keulen.

Eau de Cologne werd ook veel gebruikt door de Duitse troepen om de hygiene te bevorderen op plaatsen waar dat niet op grote schaal door het leger kon worden gedaan. Heel veel flesjes zijn gevonden in de Duitse stellingen aan het Oostfront.

Tijdens de oorlog werd aan bemanningsleden van U-boten 4711 verstrekt om de geur in de onderzeeërs te verbeteren. In veel gevallen namen de bemanningsleden flesjes 4711 mee naar huis als geschenk voor moeder, vrouw of vriendin.

Zie het Schiffer boek RUHETAG: The day-to-day life of the German soldier in WW2

Volle en verzegelde flesjes zijn heel zeldzaam, en dus zijn volle nog verzegelde dozen uniek